home
ystafell
locatie
domburg
geschiedenis
kunst
zee
links
contact
gastenboek
Ystafell, 
meer dan een vakantie adres in Domburg meer dan een vakantie adres in Domburg
Domburg is een kleine stad met 1486 inwoners.

De belangrijkste inkomstenbron van Domburg is het toerisme. Door de kleine schaal is Domburg wel voorzien van alle gemakken, zoals bijvoorbeeld winkels en restaurants, maar niet verworden tot een massa-touristische vakantiefabriek.

Domburg is een dorp, ook al heeft het stadsrechten. Met een dorpsgemeenschap, waar iedereen iedereen kent. Waar gasten worden verwelkomt zoals dat al lange tijd gebeurt.

Domburg is een van de oudste badplaatsen van Nederland en dankt haar status aan het werk van fysiotherapeut-avant-la-lettre Johann Georg Metzger, aan het einde van de 19e eeuw.

Door zijn praktijk in Domburg trok hij zeer veel welgestelden aan, waarvan Elizabeth von Wiedt, de latere koningin van RoemeniŽ, het meest tot de verbeelding spreekt.

Al ligt het verleden van Domburg als kuuroord in het verleden, als vakantiebestemming floreert het dorp als nooit tevoren.

Met volop aktiviteiten. Zoals onder meer de Domburgse Kermis, een lampionoptocht, diverse sport evenementen op het strand, surf-evenementen, muziekuitvoeringen en straat theater.

En dan zijn er natuurlijk nog het Gaaischieten en het Ringrijden, eeuwenoude tradities van en voor de Domburgers zelf, maar spectaculair om te aanschouwen.

En dan heeft Domburg gelukkig ook nog genoeg ruimte in de duinen, het bos en op het strand, om je aan al deze aktiviteiten te onttrekken...
 
Ystafell, 
meer dan een vakantie adres in Domburg
Ystafell, 
meer dan een vakantie adres in Domburg